Harjoittelun kautta putkiasentajaksi

Patrik Laine työskentelee putkiasentajana Cerviuksella. Talotekniikan perustutkintoon tähtäävät opinnot olivat keväällä 2019 loppusuoralla, kun kesätyöpaikka löytyi Cerviukselta. Patrik työskenteli harjoittelijana pari kuukautta ja teki jäljellä olevat opinnäytetyöt Cerviuksen asiakaskohteissa.

Patrik Laine työskentelee putkiasentajana Cerviuksella
Patrik Laineen tie Cerviukselle putkiasentajaksi on käynyt harjoittelun ja kesätyön kautta.

Miksi päätit hakea kesätöihin ja harjoitteluun juuri Cerviukselle?

Tulin taloon vuokratyöfirman kautta. Cervius oli juuri sopivan kokoinen yritys. Työkaverit tulivat tutuiksi ja jokaisen tapasi toimistolla, ei vain kännykällä. Samalla tavalla touhutaan edelleen, vaikka yritys on kasvanut.

Millaisia muistoja sinulle on jäänyt harjoitteluajoista?

Toimimme ikään kuin oppipoika-kisälli -mallin mukaan, joten opin paljon. Liikuimme samoilla työmailla samalla autolla. Työkaverit kehuivat oma-aloitteiseksi, ja pidin kyllä huolen ettei tarvinnut mitään erikseen sanoa. Siivosin esimerkiksi roskat, ja keksin töitä myös itse. Harjoittelun aikana liikuin aina kaverin kanssa, siinä kyllä oppi rutiinit ja temput terävät.

Työskentelet nyt Cerviuksella putkiasentajana. Millaisia työpäiväsi Cerviuksella ovat?

Teen pääsääntöisesti huoltotöitä, minkä lisäksi on isompia työmaita. Teemme töitä myös yksityisissä kodeissa, on putkihuoltoja ja esimerkiksi kylpyhuoneremontteja, joissa käymme purkamassa ja kalustamassa.

Työpäivät vaihtelevat – aamulla kun tulen töihin, en välttämättä tiedä, mitä on tulossa. Se tekee työstä kivaa ja vaihtelevaa, että ei aina mennä samalle työmaalle. Päivän mittaan on myös useita kohteita.

Mikä on työssäsi parasta?

Juuri monipuolisuus: ei tehdä pelkästään putkihommia, vaan on monipuolisesti muitakin alan töitä. 

Työnjohtajan kanssa näemme ja puhumme kasvokkain. Joskus teen yksin töitä ja joskus teemme porukalla. Olen myös saanut olla mallina uusille työntekijöille. 

Voitko suositella Cerviusta harjoittelu- ja työpaikkana?

Voin ehdottomasti suositella. Harjoittelijat pääsevät Cerviuksella tekemään monipuolisia tehtäviä. Cerviuksella on hyvät työnjohtajat ja tekijät. 

Täällä on mahdollisuus oppia paljon. Jos sellaista etsii, suosittelen! 

 

Etsitkö harjoittelu- tai vakituista työpaikkaa kiinteistötekniikan parissa? Lue lisää: Meille töihin >>