Ilmanvaihdon modernisointi kannattaa

Ilmanvaihdon modernisointi on ajankohtaista monissa 1980-2000-luvulla rakennetuissa kiinteistöissä. Useimmiten modernisoinnin tavoitteena on vastata energiatehokkuuden vaatimuksiin ja säästää energiakustannuksissa. Uuden tekniikan myötä päästään myös kehittämään kiinteistön olosuhteiden hallintaa automatiikan avulla.

Yleensä ilmanvaihdon modernisointi tehdään vaihtamalla tasavirtapuhaltimet (EC) vanhan hihnavetoisen vaihtovirtapuhaltimen (AC) tilalle. Tasavirtapuhaltimiin siirtymiseen löytyy monia hyviä syitä, joista energiatehokkuus on yleensä se tärkein. Ilmanvaihtoon liittyvä energiankulutus pienenee kiinteistössä huomattavasti.

Tasavirtapuhaltimilla toteutettu ilmanvaihto on paremmin säädettävissä, joten ilmanvaihdon modernisoinnin myötä päästään myös parantamaan kiinteistön olosuhteita. Erityisesti kiinteistöautomaation modernisoinnin myötä kokonaisuus saadaan toimivaksi.

”Jos väkeä on kiinteistössä paljon, ilmanvaihdon määrää nostetaan, ja vastaavasti ilmanvaihdon määrää pudotetaan, kun tiloissa on hiljaisempaa. Kun mukaan otetaan kiinteistöautomaatio ja olosuhdemittaukset, säädöt voidaan automatisoida hyvin pitkälle, jolloin päästään tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon. Tämä on sekä tilojen käyttäjien ja olosuhteiden että energiatehokkuuden kannalta järkevää”, sanoo Oma työnjohtaja Markus Aalto Cerviukselta.

Uudet laitteistot ovat toimintavarmoja ja niissä on vähemmän huollettavaa. Käyttövarmuus on myös hyvä, sillä moderneissa ilmanvaihtolaitteistoissa on yhden ison puhaltimen sijasta useita pienempiä puhaltimia. Näin yhden tai jopa useamman puhaltimen vikaantuminen ei aiheuta ilmanvaihdon toimintaan katkosta.

Laadukas asennus viimeistelee ilmanvaihdon modernisoinnin

Laadukas asennus on tärkeässä roolissa ilmanvaihdon modernisoinnin onnistumisessa – kun laite on asennettu oikein, se myös toimii. Ammattimainen asennus on pitkäikäinen ja turvallinen.

Cerviuksen asennuksissa ilmanvaihdon käyttökatko saadaan lyhyeksi, sillä suunnittelemme ja esivalmistelemme asennukset huolellisesti etukäteen.

“Meidän asennustapamme on nopea. Olemme hioneet asennuskonseptimme sujuvaksi, jotta se häiritsee kiinteistön käyttöä mahdollisimman vähän”, Aalto sanoo.

Ilmanvaihdon modernisointi – Laadukas asennus

  • Huolellisesti esivalmisteltu asennus on nopea toteuttaa kiinteistössä paikan päällä
  • Ilmanvaihdon käyttökatko on hyvin lyhyt
  • Remontti häiritsee kiinteistön käyttäjiä mahdollisimman vähän
  • Laadukas asennus on varma ja pitkäikäinen
  • Ammattimainen asennus on turvallinen

Kaipaako sinun kiinteistösi ilmanvaihdon modernisointia?

Ota yhteyttä, mikäli haluat keskustella tämän päivän tekniikoista ja kiinteistöautomaation mahdollisuuksista!

Uusimaa: Markus Aalto, Oma työnjohtaja, p. 050 533 7286, markus.aalto@cervius.fi

Varsinais-Suomi: Jani Mikkola, yksikönpäällikkö, p. 050 551 1061, jani.mikkola@cervius.fi

Pirkanmaa: Jesse Mäkelä, Oma työnjohtaja, p. 050 476 1111, jesse.makela@cervius.fi

Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.