Harjoittelijaksi, kesätöihin ja vakituiseksi sähköasentajaksi

Helmi Toivasen sähkö- ja automaatioalan opintoihin kuuluva harjoittelu keväällä 2021 johti kesätöihin ja vakituiseen työsuhteeseen Cerviuksella. Näin käy monen harjoittelijan kohdalla, kun on molemmin puolin tutustuttu harjoittelun aikana.

Helmi Toivanen työskentelee sähköasentajana Cerviuksella
Helmi Toivanen jäi sähköasentajaksi valmistuttuaan vakituiseksi työntekijäksi Cerviukselle. Harjoittelu on hyvä tapa tutustua yritykseen, Helmi sanoo.

Milloin tulit Cerviukselle harjoittelijaksi?

Aloitin harjoittelijana maaliskuun lopulla 2021, kun olin valmistumassa sähköasentajaksi ja ylioppilaaksi. Olin pari kuukautta harjoittelijana, minkä jälkeen työt jatkuivat kesätöillä. Sopimus tehtiinkin sitten heti vakituisesta työsuhteesta sähköasentajana. 

Miten löysit tiesi juuri Cerviukselle?

Sain vinkin luokkakaveriltani, joka oli netistä löytänyt yrityksen. En tuntenut Cerviusta ennestään. Sivuilta löytyi selkeästi henkilö, kenelle voi suoraan soittaa: soitin ja sain heti paikan. Se oli kiva, sillä monesta paikasta ei edes vastata hakijoille.  

Millaisia muistoja sinulle jäi harjoitteluajasta?

Cerviuksella on ollut alusta alkaen mukavaa ja olen viihtynyt todella hyvin. Yhteinen sävel työnjohdon ja työkavereiden kanssa löytyi heti. Minä ja toinen harjoittelija olimme yhdessä vanhemman sähköasentajan kanssa työmailla. Välillä työparit vaihtelivat, mutta harkkajaksolla emme olleet koskaan yksin. 

Mitä työpäiviisi Cerviuksella kuuluu nyt?

Olen aika usein työparin kanssa liikkeellä. Saan enemmän vastuuta, kun olen vakkari. Olen kuitenkin vielä uusi, joten saan paljon apuakin. On toki myös keikkoja, joita käyn hoitamassa yksin. 

Työtehtäviä on vaihtelevasti erilaisia: välillä on nopeampia huoltokeikkoja ja välillä olemme pidempään samalla työmaalla. 

Mikä on työssäsi parasta?

Vaihtelevat työtehtävät. Kokemusta kertyy monista erilaisista töistä, eikä ole rajattua yksitoikkoista työtä. 

Täytyy muistaa, että kaikkea ei voi osata heti, ja uuden oppiminen jatkuu tässä työtä tehdessä. Täällä voi aina kysyä apua, jos ei osaa tai tiedä. Kannattaa ihmetellä ja kysellä rohkeasti ja olla aktiivinen, niin saa selkeyttä asioihin ja oppii. 

Voitko suositella Cerviusta harjoittelu- ja työpaikkana?

Cerviuksella on hyvä työnjohto ja apua saa aina, kun tarvitsee. Työ on monipuolista. Eli kyllä voin suositella!

 

Etsitkö harjoittelu- tai vakituista työpaikkaa kiinteistötekniikan parissa? Lue lisää: Meille töihin >>