Kiinteistötekniikan perusparannus lähtee tilaajan tarpeista – Sarliinin koulu Paraisilla

Sarliinin koulussa Paraisilla tehtiin kesän 2019 aikana parannuksia ilmanvaihtoon ja saneerattiin rakennusautomaatiojärjestelmä. Puutteet ilmanvaihdossa tulivat esille kyselyssä, johon koulujen käyttäjät vastasivat.

– Valmistelemme koulukiinteistöihimme suurinta investointia kaupungin historiassa. Osana valmistelutyötä teimme kyselyn tilojen käyttäjille, jolloin selvisi, että Sarliinin koulun ilmanvaihto ei ole sellaisella tasolla kuin sen pitäisi koulussa olla, kiinteistöpäällikkö Seppo Pihl Paraisten kaupungin teknisistä tukipalveluista sanoo.

Koska tulevien vuosien suunnitelmissa on iso hanke, oli itsestään selvää, että korjaukset Sarliinin koululla tehdään huolellisesti ja siten, että ne pohjustavat tulevia projekteja.

Cervius käyttää eri toimittajien ja laitevalmistajien ratkaisuja. Näin voitiin tarjousvaiheessa perehtyä huolellisesti lähtötilanteeseen ja pohtia, mitä kiinteistöissä on viisasta tehdä.

– Cerviuksen asiantuntijat ovat omaksuneet asiakaslähtöisen ja joustavan asenteen tarjousvaiheesta lopputulokseen asti. He tunnistavat asiakkaan tarpeet ja käyttävät erilaisia ratkaisuja ja tekniikkaa. Näin voidaan miettiä, miten olemassaolevien koneiden tehoa parannetaan eikä vain lisätä uutta tekniikkaa, Pihl sanoo.

Arvoa koululaisille, koulun henkilökunnalle ja kiinteistön omistajalle

Sarliinin koululla ratkaisua lähdettiin rakentamaan kunkin tilan tarpeista lähtien. Insinööritoimisto Sarkki Oy:n Jukka Sarkki toimi pääsuunnittelijana. Ilmanvaihdon parannukset mietittiin kunkin tilan kannalta tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

– Suunnitelmien pohjalta työ oli hyvä toteuttaa. Sitten työn edetessä esimerkiksi luokkahuoneissa mietittiin tila tilalta, miten putken päät sijoitetaan oikein ja virtaamat saadaan kohdalleen, Petri Rantapaju Cerviukselta sanoo.

Urakassa löytyi ratkaisuja myös koulurakennuksen energiatehokkuuteen.

– Cerviuksen asiantuntijat olivat miettineet kiinteistön energiankäytön jakautumista, näin saimme vielä lisäarvoa yhteistyöstämme.

Työmaalla valvojana toiminut rakennuttaja Joakim Jansén Paraisten kaupungilta arvostaa ammattitaidon ohella hyvää yhteydenpitoa ja asiakaspalvelua.

– Cerviuksessa on satsattu oikeaan asiaan. On hienoa, ettei vastaus ole ‘ei kuulu meille’, vaan ratkaisu löytyy aina. Cerviuksen kautta saimme myös alihankintana erilaisia alkuperäiseen urakkaan kuulumattomia töitä joustavasti, Jansén sanoo.

 

Cerviuksen Arvo Plus -filosofia urakassa

  • Selvitetään asiakkaan tarpeet ja näkökulmat
  • Ratkaisukeskeisesti liikenteessä!
  • Yhteistyö työmaalla
  • Oma työnjohtaja ja hyvä yhteydenpito
  • Lisätöille löydetään osaava tekijä verkostoista
  • Aikataulut pitävät
  • Laadukas dokumentointi

 

Etsitkö kumppania, joka hallitsee kiinteistötekniikan perusparannukset ja rakennusautomaatiojärjestelmät?

Laadukas ja toimintavarma rakennusautomaatio säästää kustannuksia, ympäristöä ja huolia. Palvelemme mielellämme! Voit jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella, soittaa tai laittaa sähköpostia.

Ota yhteyttä