Cerviuksen ja eduskunnan kanslian kiinteistötoimiston yhteistyö on alkanut lokakuussa. Cerviuksen asiantuntijat hoitavat eduskunnassa kiinteistötekniikan ylläpidon, määräaikaishuollot ja korjaukset sekä lvi- että sähkötöiden osalta. Kiinteistötoimistossa kumppanuudelta odotetaan hyvää yhteistyötä ja molemminpuolista luottamusta.
– Arvostamme luottamusta todella korkealle. Hyvän yhteistyökumppanin kanssa voimme luottaa siihen, että he ottavat vastuun sovituista tehtävistä. On tärkeää, että ei tarvitse käydä tarkistamassa asioiden hoitumista, vaan voimme käyttää omia resurssejamme toisaalla, käyttötyönjohtaja Kim Grönroos kiinteistötoimistosta sanoo.
Luottamus näkyy myös tiedonvaihdossa ja aktiivisena kumppanuutena. Hyvä yhteistyö näkyy käytännössä esimerkiksi siinä, että kumppani osaa ja myös uskaltaa tuoda esiin mahdollisia puutteita ja suosittelee aktiivisesti uusia kiinteistötekniikan ratkaisuja.
– Cerviuksen asiantuntijat seuraavat toimialan kehitystä, ja he ovat tekniikan aallonharjalla. He voivat näin tuoda meille uutta osaamista ja tietoa.
Hyvää yhteydenpitoa ja tahdikasta käyttäytymistä
Grönroos kiittää, että Cerviuksessa on sisäistetty eduskunnan tarpeet ja toiveet tarjousvaiheesta lähtien hyvin. Eduskunnan kiinteistötoimistossa vakuututtiin myös omasta nimetystä tiimistä sekä Arvo Plus -palvelun Oma työnjohtaja -mallista.
– Pidämme siitä, että yhteydenpitoon on yksi väylä ja tämän yhteyshenkilön saa tarvittaessa nopeasti kiinni. Yhteydenpito toimii ja cerviuslaiset ovat tarttuneet esiin tuleviin asioihin nopeasti. Sokkeloinen talokin tulee varmasti tutuksi ajan myötä, Grönroos hymyilee.
Eduskuntakiinteistössä on kymmenen vuoden peruskorjauksen jälkeen ajanmukaista kiinteistötekniikkaa – siinä mielessä tilat eivät eroa muista tämän päivän toimistorakennuksista. Eduskuntakiinteistö on kuitenkin erityinen ja arvokas miljöö, joka on monilta osiltaan suojeltu. Kaikilta tiloissa liikkuvilta odotetaan tiettyä kunnioitusta rakennusta ja konservoitua irtaimistoa kohtaan. Myös eduskuntatyö täytyy huomioida.
– Totta kai kaikissa toimissa täytyy huomioida, että eduskuntatyötä ei voi häiritä. Esimerkiksi kaikki huoltotyöt tulee suunnitella ja ajoittaa siten, että tarpeetonta häiriötä ei synny. Normaaleja huoltotöitä täällä meillä kuitenkin tehdään, ja hyvillä käytöstavoilla pärjää.