Kiinteistön syyshuollon aika on nyt

Vaikka vielä jonkin aikaa on jäähdyttäminen tarpeen, kiinteistönomistajien on nyt syytä valmistautua viileneviin keleihin ja lämmityskauteen. Syksyn ja talven alla on hyvä käydä läpi taloteknisten järjestelmien säädöt ja toiminta – on kiinteistön syyshuollon aika.

Markus Aalto Cervius
Omana työnjohtajana ja projektipäällikkönä Cerviuksella aloittanut Markus Aalto on talotekniikan insinööri (AMK). Taskusta löytyvät myös lentokoneasentajan paperit.

“Ilmanvaihdon toimivuus ja lämmitysjärjestelmät kannattaa käydä läpi hyvissä ajoin ennen lämmityskauden alkua”, muistuttaa Cerviuksen oma työnjohtaja ja projektipäällikkö Markus Aalto.

Lämmitys- ja lämmöntalteenottojärjestelmien huollolla varmistetaan, että laitteistot toimivat energiatehokkaasti eikä lämpöä mene harakoille, kun ilmat viilenevät.

“Lämmityspatterit voivat talvella päästä jäätymään, mikäli ne ovat olleet käyttämättä pitkään ja automatiikka ei toimikaan oikein. Syyshuollot kannattaa aina tehdä ajallaan. Kun järjestelmien toimivuus ja säädöt katsotaan kuntoon etukäteen, vältetään isot remontit ja säästetään kustannuksissa”, Aalto jatkaa.

Ilmanvaihtojärjestelmän huolto on paljon muutakin kuin suodattimien vaihto – kiinteistön laajaan syyshuoltoon sisältyy myös ilmanvaihtojärjestelmien tarkistukset, ilmamäärien mittaukset sekä ohjaus- ja asetusarvojen tarkastukset.

Kiinteistön syyshuollon toimenpiteet räätälöidään kiinteistökohtaisesti

Kiinteistön käyttötarkoitus ja käytetty tekniikka määrittelevät huoltotoimenpiteet.

Monissa toimistokiinteistöissä tilojen käyttöaste on edelleen alhainen, kun työntekijät ovat jääneet kotitoimistoilleen. Ilmanvaihto kannattaa mitoittaa käyttöasteen mukaan: kun työntekijät palaavat toimistolle, ilmanvaihto säädetään tilojen käyttöä vastaavalle tasolle.

“Riittävä ilmanvaihto vaikuttaa oleellisesti työntekijöiden viihtyvyyteen. On myös julkaistu tutkimuksia*, joiden mukaan tehokkaalla ilmanvaihdolla voidaan vähentää virusten määrää ilmassa”, Aalto sanoo.

Ostoskeskuksissa tarkistetaan ennen kylmeneviä ilmoja tuulikaappien oviverhopuhaltimet ja tuulikaappien lämpötilat. Sähköjen osalta tutkitaan sulanapitojärjestelmät: esimerkiksi luiska- ja räystäslämmityksen toimivuus tarkistetaan pakkasten varalta.

Kiinteistön syyshuolto on ajankohtainen! Ota yhteyttä!

Jesse Jokinen | Pk-seutu, Uusimaa
040 156 0872
jesse.jokinen@cervius.fi

Jani Mikkola | Varsinais-Suomi
050 551 1061
jani.mikkola@cervius.fi

Tom Lindholm | Pirkanmaa
050 911 2622
tom.lindholm@cervius.fi

 

* Lue lisää Sisäilmauutisten artikkelista >>